maanantai 1. syyskuuta 2008

Big Brother - Hauskaa vs. Säälittävää?

Ensiki pahoittelen sitä, että minulla ei ole mitään hyvää sanottavaa tästä ohjelmasta. Pahoittelen myös sitä, etten ole koskaan katsonut kyseistä ohjelmaa, joten en voi siis perustaa mielipiteitäni täysin totuudelle. Toisaalta, olen saanut kuulla tästä ohjelmasta ihan haluamattanikin.

Tosi TV-ohjelmat ovat yleensäkin melko teennäisiä, mutta tämä menee jo niin yli hilseen, että on vaikea olla tukehtumatta aamupuuroonsa, kun lukee uutisia esimerkiksi netistä. Kaikkialla toitotetaan kuin BB-se ja se teki sitä ja sitä BB-talossa ja BB-päiväkirja huoneessa.

En ymmärrä niitä ihmisiä, jotka haluavat sinne aivan ehdoin tahdoin. Okei se on kuuluisuutta, mutta en haluaisi koko loppuelämääni olla tunnettu BB-Henrinä.

Media on mielestäni loistava asia olla olemassa, mutta mielestäni sen arvo laskee huomattavasti silloin, kun se pureutuu tv-ohjelmissa esiintyvien ihmisten yksityiselämään niin tarkasti, että kaikki luurangot nousevat ihan vahingossakin kaapista. Hyvä on, joidenkin mielestä tällainen on viihdettä, mutta minusta se on vain surkea katsojalukujen nosto yritys.

Sääliksi käy niitä ihmisiä, jotka sinne ovat hakeutuneet, mutta samalla myös nauran heille. Minusta se vain on niin... no, tuota.. Säälittävää. Miten joku voikin olla niin julkisuuden kipeä, että menee mukaan ohjelmaan, joka on yhtä suurta teatteria.

Tästä saan myös aasinsillan toiseen asiaan joka minua ärsyttää. Minua ärsyttää edelleen, kuten jo tunnilla kerroin, Tukiainen-Kanerva-sotku (meniköhän nimi nyt viimein oikeinkin). Minusta vähintäänkin yksityisyys on se, mihin jokaisella ihmisella tulee olla oikeus. Minusta järjestelmää tulisi muuttaa siten, että esim. toisen lähettämiä tekstiviestejä koskisi edelleen kirjesalaisuus. Esimerkiksi tämä Tukiainen teki väärin, myydessään Kanervanm viestit medialle, olkoonkin että se on sallittua. En osaa oikeastaan selittää mitä tällä ajan takaa, mutta toivottavasti te ymmärrätte. Haluaisin vain, että ihmisten yksityisyydelle annettaisiin mahdollisuus, olkoonkin että suomessa on sananvapaus, tulisi yksityisyys saada säilyttää missä tahansa tilanteessa.

Mielipiteitä?

jk- Älkää ottako henkilökohtaisesti, mikäli pidätte BB-sarjasta, miunusta se vain on jotain niin vastenmielistä. *virne*

Niin ja:

10 §
Yksityiselämän suoja

Jokaisen yksityiselämä, kunnia ja kotirauha on turvattu. Henkilötietojen suojasta säädetään tarkemmin lailla.

Kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton.

Lailla voidaan säätää perusoikeuksien turvaamiseksi tai rikosten selvittämiseksi välttämättömistä kotirauhan piiriin ulottuvista toimenpiteistä. Lailla voidaan säätää lisäksi välttämättömistä rajoituksista viestin salaisuuteen yksilön tai yhteiskunnan turvallisuutta taikka kotirauhaa vaarantavien rikosten tutkinnassa, oikeudenkäynnissä ja turvallisuustarkastuksessa sekä vapaudenmenetyksen aikana.


http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Tuossa joku linkki jonnekkin.

6 kommenttia:

tfeatly kirjoitti...

säälittävää, mutta jos joku haluaa mennä nolaamaan itsensä vapaaehtoisesti vain saamaan joitakin minuutteja julkisuudessa niin oma on valinta.

avee kirjoitti...

Asiaa! BB-Eevalla on myös sanottavaa!

Vaikka jäänkin joka vuosi BigBrotheriin koukkuun ja se pilaa elämäni, unirytmini ja ihmissuhteeni, en ymmärrä sinne hakevien ihmisten motiiveja tai ajatusmaailmaa. Tänäkin vuonna heti ensimmäisestä jaksosta lähtien BB-osallistujat olivat hyvin ylpeitä siitä, että heidän tuotantokaudellaan on näytetty ensimmäisenä iltana enemmän tissiä kuin aikaisemmilla kausilla.

No hyvä kiva jee, ja kuka siitä kärsii? Eivät julkisuudenhakuiset BB-talon asukkaat, vaan kotiin jääneet. Ensimmäisellä BB-kaudella talossa oli ystäväni äiti, ja sepä vasta olikin ratkiriemukasta: äippä avautui Suomelle ihmissuhdeasioistaan ja seksisuhteistaan ja veti sohvalla löhöillessään stringejä ylöspäin. Oli muutamakin maanantai, kun kaveri ei tullut kouluun.

Tällä tuotantokaudella BB-Andreas taisi olla ainut, joka oli vakaassa avosuhteessa syvästi rakastamansa naisen kanssa - alle viikko talossa, ja mies paljastaa ihastuneensa BB-Johaniin, lumoavaan tamperelaiseen (ex-TYKkiläiseen!) uimavalvojaan. Avokki kotona ei "varsinaisesti" tiennyt puolisonsa pitävän myös miehistä.

Itsekästä huomionhakuisuutta,
Hauskaa vs. Säälittävää 0-1

Anna kirjoitti...

On valitettavaa, että media antaa niin älyttömästi painoarvoa BB.n kaltaiselle roskalle. Formaatti on pelkkää rahastusta ja ihmisten tirkistelynhalua varten. Yksityisyyden suojasta en niinkään tämän ohjelman kohdalla välittisi, sillä sinne haluavat ihmiset kyllä tietävät mikä ohjelman idea on.

Mari kirjoitti...

Tuskinpa Kanerva tekstareita lähetellessään ajatteli, että Tukiainen menisi ja myisi viestit massamedialle. Viestit oli luottamuksella lähetetty ja se luottamus rikottiin. Yksityisyydensuojan tulisi koskea myös henkilöä, joka viestit on lähettänyt, eikä vain viestien vastaanottajaa.

Immu kirjoitti...

Ymmärrän kyllä ihmisiä jotka seuraavat BB:tä sillä ihmisten uteliaisuus ja tirkistelyn tarve on kyltymätön enkä pahastu siitä että sinne ihmiset menevät mutta kuten Anna sanoi median osallistuminen harmittaa. Lehdestä toivoisi löytyvän mielenkiintoisempia juttuja kuin jonkun alastomuus altaassa. Iltapäivä-lehdissä on kyllä muutenkin merkityksettömiä juttuja vähän väliä.

Eena (Opettaja) kirjoitti...

Hesarin Kuukausiliitteessä oli juuri Tuomas Nevanlinnan viiltävä analyysi BB:n toimintaperiaatteesta, kaupallisista tavoitteista ja siitä mitä se yksilölle tekee. Kannattaa lukea! Nevanlinnan arvioissa BB on eräänlaista psykologista hyväksikäyttöä, joudutaanhan kilpailijat väkisin panemaan tietynlaiseen psykososiaaliseen stressitilaan jotta taloon saadaan actionia.
Tänään meillä on aiheena median valta yhteiskunnassa ja takuulla sivuamme tätäkin aihetta, median viihteellistymistä ja kaupallistumista.