perjantai 22. elokuuta 2008

kilpailuvaltio

http://uutiset.msn.hs.fi/politiikka/artikkeli/Tutkimus%20Hyvinvointivaltiosta%20tullut%20kilpailuvaltio/1135238856811?ref=msn
tuossa olis nyt hyvän oloinen artikkeli HS:ssän netti sivuilta hyvinvointivaltiota ajatellen. muistaakseni nimittäin tunneilla ei ole tullut tämän nimistä valtio mallia esille.

1 kommentti:

Marianna kirjoitti...

Itse termistä kilpailuvaltio tuli lähinnä mieleen se, että ihmisten on tässä valtiossa kilpailtava kaikkia muita vastaan, jotta pärjääminen tulisi turvattua. Esimerkiksi opiskelijan ei kannata pitää välivuosia vaikka pää niitä vaatisikin, vaan pitää mahdollisimman nopeasti valmistua, tyrkyttää itseään työelämään ja aloittaa uraputki ja matka kohti parin vuoden päässä odottavaa burn outia.

Tämä ei nyt sitten ollutkaan selitys nimen takana, sääli, vaan kilpailuvaltio tarkoittaa isompia piirejä ja yritysten kilpailuttamista. Siitä en ole saanut varmaankaan tarpeeksi tietoa, koska mielipiteeni ovat aika yksipuoliset. Hintojen lasku yrityksiä kilpailuttamalla on toimiva tapa päästä halvemmalla, mutta kilpailuttajien pitäisi myös tietää mitä vaaditaan. Jos esimerkiksi vanhainkoti kilpailuttaa palveluiden tuottajan ja sitten tämä halpa palvelujen antaja ei huolehdikaan vanhuksista inhimillisesti, koska vähät resurssit eivät riitä, syy on kilpailuttajan, joka ei asettanut rimaa tarpeeksi korkealle. Palveluiden tarjoajahan antaa vain, mitä häneltä on ostettu. Rahaa ei pitäisi koskaan pitää tärkeämpänä kuin ihmisarvoa ja inhimillistä vointia.