maanantai 18. elokuuta 2008

Verot ja verokevennykset

Nykyään on kuullut puhuttavan verokevennyksistä useaan otteeseen joten otin hieman asioista selvää ja pohdiskelin asiaa. Tässä pieni teksti aiheesta Aamulehdessä: http://www.aamulehti.fi/teema/paakirjoitukset/95940.shtml

Tähän alkuun voin sanoa että oon melko SDP:n kannattaja joten mielipide ei ole täysin tasapuolinen.

Sanoisin että verotus pitäis kohdistua tuloihin enemmän kun mihinkään muuhun (no ehkä tupakka- ja alkoholivero on kanssa ihan mieluisia kun ne nyt niin paljon harmia aiheuttaa: alkoholi ongelmat ja keuhkosyövät) koska se tasapainottaa ihmisten rikkauksia. Verojen kevennyksiä pitäis antaa ennemmin alv:iin ja asuntovelkoihin yms.

Tossa Aamulehden tekstissä kerrotaan että kokoomus alentaisi veroja kaikilta (myös suurituloisilta) mutta mitä hyötyä siitä olis? Se vero menis sitten johonkin muuhun jota kaikki käyttää...

Blogi postauksen aiheesta laitoin että saisin kuulla muiden mielipiteitä joten risut ja ruusut asiasta ilmoille, kiitos :)

1 kommentti:

Eena (Opettaja) kirjoitti...

Hienoa, että otit tämän tärkeän asian esille:). Verotus voi tuntua kaukaiselta, tylsältä ja epämääräiseltäkin asialta, mutta se on yksi keskeisimpiä yhteiskunnallisia kysymyksiä. Tunnillahan totesimme yhteiskunnallisen päätöksenteon olevan pitkälti "niukkojen resurssien jakamista". Tämä verotuskeskustelu liittyy tiiviisti keskiviikkona esille tulevaan kysymykseen hyvinvointivaltion tulevaisuudesta. Verorahoilla kustannetaan hyvinvointi- ja muita palveluja, mutta kuinka paljon veroja kansalaiset ovat halukkaista maksamaan?Ja kuinka paljon tuloja voidaan verottaa niin että työnteko on edelleen houkutteleva ja kannattava vaihtoehto? Veronalennuksilla tavoitellaan kyseisen työnteon houkuttelevuuden lisäämisen ohella kansalaisten ostovoiman nostamista: lisääntynyt kulutus tietää parempia talousnäkymiä, enemmän töitä ja näin myös enemmän verotuloja. Mutta kenelle veronalennukset tulisi suunnata?