keskiviikko 20. elokuuta 2008

Open mietteitä

Olemme päässeet mielestäni mukavasti kiinni kurssin aiheisiin. Kansalaisen oikeuksista ja velvollisuuksista, oikeusvaltiosta ja demokratiasta keskustelimme eilen ja tänään pääsimme aloittamaan hyvinvointivaltioteemaa. Alustukset ja bloggaus värittävät kurssia opettajan näkökulmasta mukavasti ja on hienoa, kun tunnilla voi viitata blogiin, kaivaa sieltä esimerkkejä tai kehottaa kommentoimaan jotain kesken jäänyttä asiaa täällä. Uteliaana odotan lisää postauksia ja kommentteja!

Olen nyt kommentoinut yhteiskuntaopin opiskelua opettajan näkökulmastaa tässä samassa blogissa opiskelijoiden kanssa ja se taitaa olla selvä merkki keltanokkaisuudestani bloggauksen suhteen. Toimivampi ja blogikulttuuriin sopivampi tapa olisi pitää opiskelijoiden ryhmäblogia ja opettajan "seurantablogia" erikseen, tietysti linkitettynä toisiinsa. Mutta mennään tällä tämän kokeilun ajan:).

Yhteiskuntaopin opettamisen ihanuus ja vaikeus liittyy esillä olevien asioiden ajankohtaisuuteen ja runsauteen. Opettaja joutuu tasapainottelemaan melkoisesti siinä, kuinka saada perusasiat ja -tiedot luontevasti kurssilla esillä kuitenkin eläen mukana ajankohtaisissa asioissa. Opetuksen elävöittäminen on ollut myöskin haaste: kuva- ja audiomateriaalia oli aikaisemmin vaikeaa saada oppitunneille. Nykyään luokkien parantunut varustelutaso ja verkossa saatavilla olevat tv- ohjelmat ovat parantaneet tilannetta huomattavasti. YLE:n Areena on varsinainen aarreaitta, josta toivottavasti tälläkin kurssilla löydän ajankohtaisohjelmia luokkakeskustelun pohjaksi. Heitänkin teille opiskelijat (ja muut lukijat) pallon tässä asiassa: jos löydätte mielenkiintoisen verkossa saatavilla olevan ajankohtaisohjelman, laittakaa ihmeessä vaikka linkki tänne tai kertokaa minulle!

Ei kommentteja: