maanantai 1. huhtikuuta 2013

Miten typerää....

Iltalehdessä (1.4.2013) on juttu siitä, kuinka 15-vuotias teinipoika murtautuu kirveellä kauppaan saadakseen energiajuomaa Floridassa. (http://www.iltalehti.fi/hullumaailma/2013040116846988_hu.shtml) Mihin tämä maailma on menossa? Voiko kyseistä "energiariippuvuutta" verrata esimerkiksi alkoholiriippuvuuteen? Mielestäni on ihan sairasta, miten joku voi murtautua kauppaan saadakseen ENERGIAJUOMAA. Haloo. Eikö ny joka maassa ole joku kauppa auki 24/7?

  Haluaisin erittäin mielelläni tavata kyseisen teinipojan vanhemmat ja kysyä mistä tälläinen käytös voi johtua. Huonosta kasvatuksesta? Eikö vanhempia kiinnosta? Ja oliko poika täysin järjissään murron tehdessään? Jos joku minun läheinen tekisi yhtä typerästi, en osaa edes kuvailla sitä hämmästystä ja pettymystä!

  Voiko energiajuomaan oikeesti jäädä noin pahasti koukkuun? Aluksi kyseenalaistin ja ihmettelin Suomen lakiuudistusta, jossa kiellettiin energiajuoman myyminen alle 16-vuotiaalle, mutta nyt olen avannut silmäni! Olen todella iloinen, että energiajuomat kiellettiin liian nuorilta, koska selvästikkään niiden käytöstä ei ole mitään hyötyä!

2 kommenttia:

Eena (Opettaja) kirjoitti...

Aikamoinen uutinen. Laajemmin liittyy tosiaan keskusteluun yhteiskunnan suhtautumisesta riippuvuutta aiheuttaviin aineisiin.

Unknown kirjoitti...

Siis kyllähän noihin jää helposti koukkuun. Muistelisin, että energiajuomassa on kofeiinia about saman verran mitä kahvissa ja onhan näitä kahvi- / kofeiiniriippuvaisia aika perhanan paljon. :D Lisäksi kun sitä energiajuomaa litkitään illalla, että pysytään hereillä niin aamulla väsyttää taas enempi ku ei ehditä nukkumaan tarpeeks yön aikana. -> Ratkaisuna energiajuoma aamulla, jotta pysytään virkeinä päivän ajan ja noidankehä onkin jo valmis.