sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

''Ei oo luottotietoja, ei oo koulutusta, ei oo töitä''

Nuorten syrjäytyminen on nykyään mediassa paljon esillä oleva aihe. Tästä yhteiskunnalle vaikeuksia tuottavasta ongelmasta riittää keskusteltavaa ja nyt se on synnyttänyt jopa dokumenttielokuvan. Virpi Suutarin ohjaamassa elokuvassa Hilton! seurataan neljän paikalle jämähtäneen nuoren elämää.

                               

Syrjäytyminen on ongelma niin yksilötasolla kuin koko yhteiskunnankin kannalta.  Ilman opiskelu- ja työpaikkaa jäävät nuoret juuttuvat paikoilleen ja eteenpäin on vaikea päästä. Syrjäytyminen tuottaa yhteiskunnalle suuret kustannukset ja se huonontaa yksilön elämänlaatua.

Syrjäytymisen ehkäisyyn on nykyään pureuduttu kunnolla, esimerkiksi nuoritakuun myötä. Siihen kannattaa  ehdottomasti käydä tutustumassa osoitteessa nuorisotakuu.fi

1 kommentti:

Eena (Opettaja) kirjoitti...

Tärkeä ja todella ajankohtainen aihe! Sauli Niinistöb presidentinvaalikampanjassa nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen oli tosi tärkeässä asemassa. Presidenttikauden alussa aihetta pohtimaan perustettiin työryhmä, joka julkaisi ehdotuksia syrjäytymisen estämiseksi otsikolla "Ihan tavallisia asioita" ( http://www.tavallisia.fi ) . Ehdotuksia haukuttiin elitistisiksi, turhiksi, naiveiksi ja idealistisiksi ja nimitettiin lähes pilkanteoksi syrjäytyneille nuorille. Mitä mieltä olette? Äsyttääkö ko. sivusto teitä vai onko siellä tärkeitä ajatuksia?