tiistai 12. maaliskuuta 2013

Asiat tärkeysjärjestykseen!

Kuuntelin pitkästä aikaa radiota tässä eräänä päivänä. Siellä puhuttiin siitä kuinka peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson oli kakkosen teemaillan suorassa lähetyksessä luvannut ottaa äitiyspakkauksen nimenvaihdon käsittelyyn ministeriössä. Äitiyspakkauksen nimi koettaan huonona, koska nimi viittaa ainoastaan äitiin, eikä molempiin vanhempiin, vaikka pakkaus on tarkoitettu yhteiseksi. Guzenina-Richardson tartuikin toimeen heti seuraavana päivänä.

http://www.iltalehti.fi/perhe/2013022716723339_pr.shtml

Epäkohta, johon haluaisin puuttua ei ole äitiyspakkauksen nimi -henkilökohtaisesti minulle ei ole tuon taivaallista väliä, mikä nimi pakkauksella on- vaan fakta, että meidän yhteiskunnassamme näin mitätön asia sai päättäjät toimimaan pikavauhtia ja heti, kun taas yhteiskunnallisesti tärkeämmät esim. ympäristö- ja sairaanhoitoasioissa ei tunnu tapahtuvan mitään parannusta monessa vuodessakaan. Lyhyesti sanottuna tämän hetken poliittiset prioriteetit ovat väärässä paikassa!

Usein sanotaan, että elämme niin hyvässä yhteiskunnassa, että asiat, joista valitamme eivät todellisuudessa ole edes valituksen arvoisia. Monesti se pitääkin paikkansa, kuten edellä mainitussa esimerkissä, mutta on myös todellisia uhkia ja ongelmia, jotka tarvitsevat pikaista hoitamista. Nämä ongelmat peittyvät näihin pieniin ongelmiin ja harmillisesti myös päättäjät usein esittävät toimia vain pienten ongelmien saralla. Tai mahdolliseti muutakin toimintaa on, mutta välillä tuntuu, että päättäjillä ei ole halua tai kiinnostusta ruveta todella ajamaan isoja ongelmia, vaikka hirveästi tehdään koko ajan lupauksia. Lupauksista toimintaan siis!





Ei kommentteja: