keskiviikko 6. elokuuta 2008
Yhteiskuntaopin blogi
Jo pitkään minun on tehnyt mieli kokeilla blogin kirjoittamista yhteiskuntaopin opetuksessa ja nyt kesän antamin uusin voimin lähden tähän kokeiluun. Verkkoympäristö on ollut osa opetustani jo jonkun aikaa ja se on sopinut loistavasti osaksi (erityisesti yhteiskuntaopin) lähiopiskelua. Opiskelijat ovat koonneet Moodleen yhteiskuntaopin sanastoa, seuranneet ja kommentoineet uutisia verkossa ja jatkaneet vilkkaita kasvokkaisia keskusteluja virtuaalisesti. Bloggauksesta, varsinkaan yhteisbloggauksesta, minulla ei kuitenkaan ole juuri kokemusta joten lähden kokeilemaan tätä aika keltanokkana. Ajallisesti kokeiluni on tämän syksyn mittainen, sillä tänä lukuvuonna opetusohjelmassani on vain kaksi yhteiskuntaopin kurssia, molemmat syksyllä. Jos tämä toimii, säilytän blogialustan, jotta voin palata sen käyttöön uusien opiskelijoiden kanssa.
Kiinnostuin blogien opetuskäytöstä Tampereen E-oppimiskeskuksen kurssilla, jossa Jere Majava luennoi todella innostavasti blogeista tulevaisuuden henkilökohtaisina oppimisympäristöinä. Anne Rongas on toinen innoittajani, jonka postauksia blogien opetuskäytöstä olen seurannut kiinnostuneena. Käytäntö ja koulu todellisuus ovat kuitenkin aina eri asia kuin hienot periaatteet, joten nyt aloitan empiirisen tutkimukseni siitä, kuinka bloggaus osaksi lukion arkea niveltyy.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Hei tämäpä näyttää hienolta alulta!
Oppimisen kannalta blogin hyviä puolia ovat ajattelun näkyväksi tekeminen, prosessimainen työskentely, vapaamuotoisuus, linkitykset ja kommenttikeskustelut. Yhteiskuntaoppiin mainiosti sopiva työtapa. Tännehän saa vieraitakin helposti mukaan. Onnea matkaan!
Lähetä kommentti